Millaista oli livekuvittaa #PINGHelsinki?

In English 

Tapahtuipa niin, että minut kutsuttiin toimeen PING Helsinkiin, tapahtumaan, joka on tarkoitettu sisällöntuottajille (bloggaajille, vloggaajille, Insta-guruille jne.) sekä bisnesväelle, jotta syntyisi ajatusten, ideoitten ja suuntaviivojen vaihtoa ja kehittämistä.

Muistan, miten itse aloin tuottaa sisältöä verkkoon. Facebookin alkuhämärässä aloin miettiä, mitä muuta kyseisellä kanavalla voisi tehdä kuin “tökkiä” ihmisiä ja heitellä lampaita heidän profiiliensa ylle. Ryhdyin piirtelemään Facebookin uumeniin sarjakuvia ruotsinopettajan arjesta.

Asiathan tietenkin lipesivät lapasesta (niin kuin niillä on tapana) ja nyt – n. 7 vuotta Facebook-piirtelyn aloittamisen jälkeen – olen täysipäiväinen yrittäjä, joka tekee livekuvituksia, strategisia tiivistelmäkuvia sekä piirrosvideoita oman yrityksen puitteissa. Ei siis enää ruotsinopettajuuden autuaita hetkiä minulle. Toki FB-piirtelyistä urjennut sarjakuvablogini Saukon Taivaspaikka on edelleen olemassa – ja sisältö päivittyy yhä. Sisältö, jota itse luon. Omasta kynästä ja päästä. Aidosti.

Mahtavia esityksiä

Olen siis sisällöntuottaja. Mutta koska olen jokseenkin sarkastinen sarjisbloggaaja marginaaliblogien syövereistä, en aivan sulautunut muoti- ja meikkibloggaajien, lifestyle-bloggaajien ja mammabloggaajien joukkoon – puhumattakaan Instagram- ja YouTube-tähdistä. Oma ahdasmielisyyteni ei kuitenkaan estänyt minua nauttimasta maailmanluokan keynote-puhujien esityksistä. Gerd LeonhardCaterina Fake ja Minna Salami herättivät puheenvuoroillaan viljalti ajatuksia: voisiko robotti tehdä työni? Onko tämä sosiaalista koketeerausta?  Miten tulisi käyttää some-verkoston myötä syntynyttä valtaa?

Niinpä siis tein, mitä parhaiten osasin: tein piirrosmuistiinpanoja. Valmiit riipustelut näet joko blogistani tai PING Helsingin Instagram-tililtä tai Twitter-feedistä.

Valitettavasti missasin iltakinkerit, sillä olin jo kolmatta päivää reissussa ja kiire kotiin oli kova. Mutta ken tietää, ehkä ensi vuonna tärähtää..?

Kuplin. 

Herkullisia (ja rujoja) yksityiskohtia muistiinpanoistani. Ja rahtunen sitä sarkasmiani.
Pinghelsingissä

Edelleenkin käytän ihan vain pehmopäistä Bamboon stylus-kynää. 


6 comments

  1. Pingback: #PINGHelsinki – From the sketchnoter’s point of view | Linda's Sketchnotes

    • Kiitokset! Uskon, että yksi avoin kanava lisää esitystilanteessa auttaa muistamista jälkikäteen.

  2. Ai, että olit Ping Helsingissä huikean taitava Linda! Työskentelyäsi oli ilo, ja oikeastaan aika mykistäväkin, seurata. Tällainen sanatyöläinen kadotti jo ihan sanansa. Olet tosi pro, jes!

  3. Pingback: PingHelsinki 2016 - PINGistä ja golfia munasillaan - Kohteena maailma


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s