“Digiajan Kylli-täti” mediapyörityksessä – katso kuvat, video, klikkaa linkkiä, lääh-puuh!

Nuorten Leijonien mm-kullan myötä julkisuuteen pompsahtanut kuvitustyöni herätti mediaväessä kiinnostusta. (Tai jotain.) Ilkka-lehdestä soitettiin ja toivottiin oikein henkilöhaastattelua: olenhan Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin (Isokyrö-Ylistaro-Seinäjoki-go-go!), joten käytännössä siis edelleenkin, yhä vain ja ikuisesti olen maakunnan oma flikka. Eikä haitannut yhtään, että olen viimeiset 17 vuotta asunut Jyväskylässä.

Vinkki maksumuurimörön ohittamiseksi

Niinpä siis perjantaina 22.1.2016 ilmestyi Ilkassa aivan mälytöön juttu – ja sama juttu toki ilmestyi myös Pohjalaisessa, kuitenkin vähän hillitymmän kokoisena. Mutta mikäs siinä: teherähän sitte komiaa, kun ruvetahan! Itse juttu on tietty maksumuurin takana, mutta jos oikein kiinnostaa, niin vinkkinä mainitsen, että jos lataa Ilkan mobiilisovelluksen, saa tutustua maksutta yhteen numeroon.
Digi-Kylli.jpg
Kiitokset vielä jutun kirjoittajalle Helene Källille: usealta taholta kuulemani mukaan juttu oli “aivan mun näköönen”. Eleniuksen Jaakko otti kuvia ja kärsivällisesti jaksoi sihdata olemustani linssin läpi. Kiitokset myös hälle.

Videota, videota..!

Ilkan verkkotoimituksen väki halusi samalla reissulla tehdä piirtämisestäni videon. Piirsin heille siis pikaisesti sanomalehtiviikkoa varten kuvan siitä, miten lehtijuttu syntyy. Annika Koskela kuvasi digipiirtelyäni videolle ja laittoi eetteriin digi-Ilkkaan  ja -Pohjalaiseen. Annikalle myös kiitos: video näyttää oivasti, miten piirtelen Ipadilläni!

Nästa intervju är på svenska

Seuraava mediapläjäys taitaakin olla helmikuun lopussa, jolloin olen vieraana Yle FEMin Efter nio -ohjelmassa. Joko on kanava viritettynä valmiiksi? Niin ja taisihan se Jyväskylän ylioppilaslehti Jylkkärikin haluta haastatella… Helmikuista hurlumheitä vaan sullekin.
I was interviewed by a Finnish newspaper about my work as a sketchnoter and how I ended up doing what I do. The video shows a little bit about how I work with my iPad. 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s