#NBF2012-seminaarin suom.kiel. tiivistelm?? kuvituksineen jaossa!

Rosling

Nordic Business Forum -seminaarin suomenkielinen tiivistelmä on jaossa heidän sivuillaan. Pdf-tiivistelmässä on mukana kaikkien esitysten muistiinpanot – siis ne minun tekemäni kuvitukset. 

Oma suosikkini oli professori Hans Roslingin esitys, jossa käsiteltiin hyvinvoinnin kasvua. Esitys oli niin huikeaa informaatioilotulitusta, että melkein unohdin piirtää muistiinpanoja! Tiivistelmän lataamalla näet kuitenkin, onnistuinko tavoittamaan hänen esityksensä ytimen vai en. 

Vaikeinta oli piirtää Sarasvuon melko rönsyilevää esitystä: en tiedä, oliko karttani viallinen vai kompassini hukassa, mutta tuon esityksen punainen lanka oli ehdottomasti vaikeimmin tavoitettavissa ainakin minun aivoilleni. 

Jotkut ovat kysyneet, sainko etukäteen apuja esiintyjiltä. Brian Tracyn esitysten pääkohdat sain lyhyenä listana ja Mörttisen diat sain nähdä etukäteen. Branson-haastattelun kysymykset olivat myös tiedossa, mutta haastatteluillahan on tapana polveilla sinne tänne ja tuonne. Näin ollen suuren osan työstä piirtelin siis siinä kuunnellessa. 

Eli käypä lataamassa tiivistelmä ja tsekkaa muutkin muistiinpanot.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s